دستگاه سنگبری

اخبارسنگ وماشین آلات

دستگاه سنگبری

اخبارسنگ وماشین آلات

۵ مطلب در تیر ۱۳۹۵ ثبت شده است

  • ۰
  • ۰

خواص سنگ چشم گربه

این سنگ شادی آور است و اطمینان خاطر و آرامش به انسان می بخشد. عین الهر یا چشم گربه ای نوعی ضد طلسم به شمار می رود و در برابر امواج منفی به ویژه چشم زخم ، انسان را محافظت می‌کند.

این سنگ همچنین دارای ارتعاشات و انرژی های متعادل کننده در لحظات استرس و اضطراب است.

  • ۰
  • ۰

سنگ آهن عنصری فلزی است و 5 درصد از پوسته زمین را در بر گرفته است. با استخراج سنگ آهن خام از زمین و جداسازی ناخالصی ها، پودر تیره رنگ نقره ای - قهوه ای آهن به دست می آید. این عنصر به راحتی اکسیده می شود و به تنهایی خیلی محکم نیست و برای افزایش استحکام آن جهت استفاده در بخش هایی چون ساختمان سازی، آلیاژ آن با استفاده از عناصر بسیاری تهیه می شود. این عناصر متفاوتند و متداول ترین آن ها نیکل و کروم است

سنگ آهن عنصری فلزی است و 5 درصد از پوسته زمین را در بر گرفته است. با استخراج سنگ آهن خام از زمین و جداسازی ناخالصی ها، پودر تیره رنگ نقره ای - قهوه ای آهن به دست می آید. این عنصر به راحتی اکسیده می شود و به تنهایی خیلی محکم نیست و برای افزایش استحکام آن جهت استفاده در بخش هایی چون ساختمان سازی، آلیاژ آن با استفاده از عناصر بسیاری تهیه می شود. این عناصر متفاوتند و متداول ترین آن ها نیکل و کروم است

 

 

 

موارد مصرف : سنگ آهن ماده اولیه تولید فولاد است و 98 درصد سنگ آهن استخراج شده در سطح جهان برای تولید فولاد به کار می رود. صنایع خودرو سازی و ساخت و ساز، بخش های اصلی مصرف کننده فولاد هستند و در نتیجه میزان تقاضای فولاد این بخش ها بر تقاضا و قیمت سنگ آهن تاثیر گذار است .

فرایند تولید : برای تولید یک تن آهن در یک کوره بلند نیاز به 75/1 تن سنگ آهن، 750 کیلو زغال سنگ و 250 کیلو سنگ آهک می باشد که 5/4 متریک تن هوا نیز مصرف می کند. دمای هوا در مرکز کوره به 1600 درجه سانتیگراد می رسد. در فرایند تولید روش های مختلفی وجود دارد از جمله کوره بلند .

جایگزین : سنگ آهن جایگزین مستقیمی ندارد ولی مصرف کننده اصلی آن یعنی فولاد جایگزین هایی دارد. از جمله رقابت بالایی با فلزات دیگری چون آلومینیوم دارد که مصرف آن در صنایعی چون خودرو سازی رو به افزایش است. همچنین در تولید کانتینر، پلاستیک و شیشه جایگزین هایی برای فولاد هستند. از دید دیگر، فلزاتی چون آلومینیوم برای تولید نیازمند درصد زیادی مصرف برق هستند در نتیجه مصرف فولاد رایج تر است. حجم محدودی از آهن قراضه مجددا باز یافت می شود ولی بازیافت فولاد از هر فلز دیگری بیشتر است. گرچه از بازیافت قراضه، فولاد نیز تولید می شود ولی حجم کلی آن در حال حاضر کافی نیست .

تولید : در سال 2009 تولید سنگ آهن جهان معادل یک میلیارد و 691 میلیون و 150 هزار تن بوده که 2/3 درصد نسبت به سال 2008 افت داشته است. این کاهش در امریکا و اروپا رخ داده که تولید سنگ آهن امریکا 2/28 درصد و اروپا 4/11 درصد افت داشته است .

تولید کننده اصلی : تولید کننده اصلی سنگ آهن استرالیاست و پس از آن چین و برزیل قرار دارند. دیگر تولید کنندگان بزرگ روسیه و امریکا هستند. سال 2009 کل تولید سنگ آهن استرالیا 393 میلیون و 900 هزار تن بوده و پس از آن چین با 340 میلیون و 900 هزار تن در رتبه بعدی قرارداشته است. در هر حال تفاوت موجود میان استرالیا و چین در این است که تولید استرالیا صادر می شود در حالی که چین کل تولید خود را مصرف می کند. چرا که بزرگترین تولید کننده فولاد جهان است و یکی از بازار های اصلی مصرف سنگ آهن را داراست .

واردات و صادرات : چین بزرگترین تولید کننده فولاد دنیاست و 44 درصد تولید جهان را در دست دارد و برای تامین نیاز سنگ آهن خود هم تولید دارد و هم واردات. میزان اهمیت تقاضای سنگ آهن چین بر بازار این ماده اولیه از آنجایی نمایان است که چین علاوه بر این که دومین تولید کننده سنگ آهن دنیاست، اولین وارد کننده این ماده اولیه مهم نیز به شمار می رود. در سال 2010 کل واردات چین 619 میلیون تن بوده که 5/1 درصد نسبت به سال 2009 افت داشته است. البته باید در نظر داشت که سال 2009 میزان واردات سنگ آهن رشدی 5/41 درصدی داشته است. چین با نیاز 800 میلیون تنی، بزرگترین مصرف کننده سنگ آهن دنیا می باشد. حجم بالایی از نیاز چین را استرالیا و برزیل تامین می کنند و هند تنها 25 درصد واردات به چین را از آن خود کرده است .

مصرف :   صنعت فولاد بزرگترین مصرف کننده سنگ آهن است چرا که 98 درصد تولید سنگ آهن جهان را استفاده می کند. در نتیجه میزان تولید فولاد نیاز به سنگ آهن را نمایان می سازد. همچنین در بخش هزینه تولید فولاد، سنگ آهن و زغال سنگ 75 درصد هزینه ها را در بر دارند. آسیا همچنان تولید کننده اصلی فولاد است و در آسیا کشور های چین و هند برترین های تولید فولاد هستند. چرا که حجم فعالیت های زیر ساختی در این دو کشور بالاست و نیاز فولاد آن ها بیشتر. گرچه کشور هایی چون هند رشد اقتصادی بالایی داشته اند ولی برای آن که این روند صعودی در درازمدت ماندگار باشد باید مسیر رشد اقتصادی خود را تغییر دهند و تقاضای بخش هایی چون خودرو سازی را قوی تر سازند .

سال 2010 : در سال 2010 تولید فولاد جهان یک میلیارد و 414 میلیون تن بوده که رشدی 15 درصدی داشته و رکوردی جدید در حجم تولید است. تولید امریکا و اروپا رشد بالایی داشته چرا که از رکود 2009 تا حدی رهایی یافتند. نرخ بهره وری نیز با 1/1 درصد رشد به 8/73 درصد رسید. تولید فولاد چین 3/9 درصد بالا رفت ولی سهم این کشور در کل تولید دنیا را از 7/46 درصد به 3/44 درصد کاهش داد. هند همچنان پنجمین تولید کننده بزرگ فولاد دنیا باقی ماند و 8/66 میلیون تن تول

  • ۰
  • ۰

 کاهش نرخ سود بانکی به 15 درصد که طی هفته های اخیر انجام شد، علی رغم اینکه اقدامی خوب برای بخشهای مولد اقتصاد بود، با فصل نقل و انتقالات مستاجران همراه شد که اثرات منفی در بخش اجاره بر جای گذاشت؛ تا جایی که برخی موجران کرایه ها را تا 40 درصد هم بالا بردند. این مساله را رییس اتحادیه مشاوران املاک هم در یک برنامه تلویزیونی تایید کرد و در عین حال گفت اجاره بها نباید بیش از 10 درصد بالا برود. عقبایی البته 11 اردیبهشت به خبرنگار ایسنا گفته بود که “امسال اجاره بالا نمی رود” اما شاید او پیش‌بینی نمی‌کرد که چند روز بعد، برخی مالکان برای جبران خسارت کاهش سود بانکی به جیب مستاجران طمع کنند.

عقبایی بعدازظهر پنجشنبه 17 تیرماه در شبکه خبر اظهار کرد: ما باید حقوق مستاجرین و مالکین را با هم لحاظ کنیم تا حق کسی ضایع نشود اما اصلی ترین شاخص اجاره بها قیمت مسکن است. قیمت مسکن در سال 1395 حتی نسبت به سال 1392 افزایش نداشته، لذا نباید اجاره بها افزایش پیدا کند ولی بعضی موجران رویکرد افزایشی در پیش می گیرند و حتی فایلهای خود را بعضا تا 40 درصد بالا می برند.

او در عین حال گفت: وقتی میزان افزایش اجاره را رصد می کنیم حداکثر رشد حدود 10 درصد است. حالا ممکن است کسی بگوید مالک من کرایه را 40 درصد بالا برده که شاید آن مستاجر از سال 1392 در آنجا ساکن بوده و حالا بعد از سه سال مجددا قرارداد امضا کرده است.

اما از 50 سال قبل تا کنون اغلب مالکان تمایل دارند تا به جای پول پیش، اجاره بگیرند که این مساله را عقبایی هم تایید کرد. در این زمینه ابوالفضل مشکینی ـ یک کارشناس مسکن ـ نیز گفت: موجر و مستاجر وقتی وارد یک رابطه اقتصادی می شوند سعی می کنند سود و منفعت خود را در نظر گیرند. از یک طرف مستاجران ترجیح می دهند بیشتر وارد رهن شوند و موجران ترجیح می دهند اجاره بگیرند. امسال هم موجرین بیشتر تمایل دارند اجاره دریافت کنند تا اینکه رهن بگیرند.

یکی دیگر از مباحثی که این روزها مجددا در فصل نقل و انتقالات مطرح شده، دامن زدن برخی دفاتر مشاور املاک به افزایش اجاره بها است که رییس اتحادیه این مساله را قبول ندارد. حسام عقبایی در پاسخ به این سوال که آیا مشاوران املاک به خاطر حق کمیسیون، عامل افزایش اجاره بها هستند یا خیر؟ اظهار کرد: خیر، اینگونه نیست. اولا اینکه مستاجران دارای بینش و شعور هستند و نرخها را تطبیق می دهند. دوم اینکه مشاوران املاک باید اطلاعات دقیق قیمت روز را به متعاملین بگویند. همچنین اگر در این حوزه گزارشی به ما داده شود که مشاوران املاک به گرانی دامن می زنند مطمئنا در اتحادیه احضارشان می کنیم و تا جایی که قانون گذار به ما اجازه داده با آنها برخورد خواهیم کرد.

تعداد مشاوران املاک بدون مجوز، سوال دیگری بود که عقبایی در مورد آن گفت: مشاوران املاک بدون مجوز یک پدیده خطرناک است که با هماهنگی با پلیس امنیت در تهران حدود 300 تا 350 واحد غیرمجاز شناسایی شده‌اند. البته تعدادشان بالای 1700 بود که از سال 1391 با آنها برخورد شد.

وی افزود: ما معتقدیم صدور پروانه کسب باید بر اساس ضوابط و جمعیت باشد و اعتقادی به تکثر مشاوران املاک نداریم. این مساله را چندین بار با مسوولان وزارت صنعت، معدن و تجارت به صورت مکتوب و شفاهی مطرح کرده‌ایم ولی دولت حدود صنفی و مشاغل را در کلیه مناطق برداشته است. با این وجود ما معتقدیم در بعضی خیابانهای تهران تعداد مشاوران املاک متناسب با جمعیت نیست و شاید درآمد پایداری که باید داشته باشند ندارند. از طرفی هم باید مالیات بدهند، لذا امیدواریم دولت به این امر توجه کند و تا نیمه دوم 1395 بحث سقف تعداد مشاوران املاک را در نظر بگیرند.

عقبایی درخصوص راهکار خود برای کنترل بازار اجاره هم گفت: یکی از اصلی ترین مواردی که دولت باید به آن توجه کند و خوشبختانه دولت یازدهم به آن اعتقاد دارد بحث تولید مسکن استیجاری است که استدعا داریم مجلس و دولت گام اساسی در این خصوص بردارند.

به گفته وی، زیرساخت های مسکن استیجاری بخصوص در شهرهای بزرگ وجود دارد که در صورت تحقق باعث فضای رقابتی در اجاره نشینی می شود و عامل کاهنده اجاره بها خواهد بود.

 

ایسنا

  • ۰
  • ۰

روسیه و کشورهای دیگر آسیای میانه و اروپای شرقی که زمانی زیر سیطره اتحاد جماهیر شوروی قرار داشتند، می‌توانند در آینده بازارهایی عالی برای صنعت سنگ ایران باشند. این کشورها علاوه بر آنکه به طور مشترک از زبان روسی استفاده می‌کنند، فرهنگ مشابه هم دارند که سرمایه‌گذاری و مطالعه آنها را تسهیل می‌کند. مزیتی که ایران دارد و بسیار راهبردی است، بحث نزدیکی ایران به این کشورها است. این سخنان را محمد رسا، مدیر اجرایی «یوستون» در گفت‌وگو با صمت مطرح کرد. 
وی گفت: اهمیت نزدیکی و مجاورت کشورهای تولیدکننده به بازارهای مصرفی به این دلیل است که قیمت حمل بسیار تعیین‌کننده بوده و تبدیل به یک مزیت رقابتی می‌شود. این موضوع به‌ویژه درباره سنگ‌هایی که قیمت پایینی دارند، بسیار برجسته‌تر است. ایران در واقع به دلیل فاصله نزدیکی که به این مجموعه کشورها دارد، می‌تواند صادرات به تعداد زیادی از آنها را در دستور کار خود قرار دهد. اگر کشورهایی مانند لتونی، استونی و لیتوانی را به دلیل فاصله زیاد از این جرگه کشورها مجزا بدانیم، بقیه کشورها می‌توانند بازار خوبی برای سنگ ایران باشند. با این حال، روسیه، قزاقستان، بلاروس، ترکمنستان، قرقیزستان، جمهوری آذربایجان و... با توجه به فاصله نزدیکی که با ایران دارند می‌توانند خریداران بالقوه‌ای برای کشور باشند. 
به گفته رسا، در این میان، روسیه اهمیت بیشتری نسبت به سایر کشورها دارد. این کشور در بین کشورهای منطقه، دارای بزرگترین بازار است و از طرفی بحث رقابت با دیگر تولیدکنندگان سنگ پیش می‌آید. رقبای سنگ ایران در روسیه را می‌توان کشورهای ترکیه و چین دانست و هیچ کشور دیگری توان رقابت در این زمینه را ندارد. ایران در مقابل چین از این مزیت برخوردار است که فاصله بسیار کمتری با روسیه دارد. به همین دلیل محصولات چین قیمت بسیار بالایی در روسیه داشته و مزیت رقابتی خود را از دست می‌دهند.

  • ۰
  • ۰

ر اساس نتایج آمارگیری از قیمت مصالح ساختمانی در نیمه اول 1394، در 3 گروه «خاک»، «مصالح سنگی بتن و بنایی» و «سنگ‌های ریشه‌دار»، متوسط قیمت تمامی اقلام مورد آمارگیری به جز یک قلم، نسبت به دوره قبل افزایش داشته است. در بین اقلام این گروه‌ها، «خاک رس طبیعی» با 22.8 درصد دارای بیشترین افزایش متوسط قیمت و «سنگ دو تیشه ریشه‌دار در لاشتر» با 1.8 درصد دارای بیشترین کاهش قیمت بوده است.

در بین این سه گروه، متوسط تمام قیمت‌ها نسبت به دوره مشابه سال قبل افزایش داشته است. در این میان، بیشترین افزایش متوسط قیمت مربوط به «سنگ قلوه» با 26.0 درصد و کمترین افزایش متوسط قیمت مربوط به «سنگ دو تیشه ریشه‌دار لاشتر» با 0.9 درصد بوده است.

گروه سنگ‌های تخت پلاک

با مقایسه متوسط قیمت اقلام در گروه «سنگ‌های تخت پلاک» در نیمه اول 1394 با نیمه قبل، مشاهده می‌شود که تمامی اقلام کم و بیش دارای کاهش متوسط قیمت هستند. در بین اقلام این گروه، ‌بیشترین افزایش متوسط قیمت مربوط به «پودر سنگ معمولی» با 1.1 درصد و بیشترین کاهش متوسط قیمت مربوط به «سنگ پلاک صیقلی تراورتن سفید - درجه یک» با 28.9 درصد بوده است.

در این گروه، مقایسه نتایج حاصل از آمارگیری نیمه اول 1394 با دوره مشابه سال قبل، نشان‌دهنده کاهش متوسط قیمت تمامی اقلام است که بیشترین کاهش مربوط به «سنگ پلاک تیشه‌ای و کلنگی تراورتن سفید - درجه یک» با 31.6 درصد و کمترین کاهش مربوط به «پودر سنگ معمولی» با 3.9 درصد بوده است.

گروه آجر و سفال

با مقایسه اقلام گروه «‌آجر و سفال»‌در این دوره نسبت به دوره قبل مشاهده می‌شود متوسط قیمت تمامی اقلام به جز یک قلم، افزایش داشته است. در این میان بیشترین افزایش متوسط قیمت مربوط به «‌آجر ماشینی سوراخدار سفید 4 سانتی» با 13.0 درصد و بیشترین کاهش متوسط قیمت مربوط به «آجر فشاری» با 9.8 درصد بوده است.

در مقایسه نتایج حاصل از آمارگیری نیمه اول 1394 با دوره مشابه سال قبل، بیشترین افزایش متوسط قیمت، مربوط به «آجر ماشینی سوراخدار قرمز 5.5 سانتی» با 24.5 درصد بوده است، «آجر فشاری» نیز با 13.4 درصد دارای بیشترین کاهش متوسط قیمت در ا ین گروه بوده است.

گروه لوله و پروفیل‌های فولادی مورد مصرف در سازه

در گروه «لوله و پروفیل‌های فولادی مورد مصرف در سازه»، شاهد نوسان متوسط قیمت‌ها گاه به صورت افزایشی و گاه به صورت کاهشی نسبت به دوره قبل هستیم. بیشترین افزایش متوسط قیمت نسبت به دوره قبل مربوط به «ناودانی نمره 26» با 20.0 درصد و بیشت