با توجه به وضع کنونی بازار مسکن و وضعیت عرضه و تقاضی و معاملات تا کنون تعریف چندانی نداشته است از طرفی بازار مسکن هم در شک اتمام مذاکرات به رکود و کاهش قیمت ادامه می دهد و به نظر می رسد در سال آینده نیز همین روند ادامه پیدا خواهد کرد.
به گفته کارشناسان، بازار مسکن در ایران سالانه حدود ٢٠درصد رشد قیمت را تجربه میکند که در این چند سال گذشته خیلی بیشتر از این رقم بوده است.که باعث میشود خیلی از سرمایه گذاران به پیش خرید اپارتمان روی بیاورند.این درحالی است که نرخ مصوب دستمزدها در کشور سالانه کمتر از ١٠درصد رشد دارد.
با در نظر گرفتن رشد درآمد ایرانیها و سایر هزینههای جاری زندگیشان و مقایسه آن با رشد سالانه نرخ مسکن، به راحتی میتوان پی برد که قدرت خرید مسکن در ایران روزبهروز درحال کاهش است.
آمارهای جهانی نیز از وضع ناخوشایند ایرانیها برای خانهدار شدن حکایت دارد. براساس این گزارشها ایرانیها از نظر توان مالی خرید خانه، بین ١٢٢ کشور جهان رتبه ١٠٧ را از آن خود کردهاند. در این شرایط که کاهش قدرت خرید و رشد غیرقابل مهار هزینههای ساخت مسکن در ایران، رکود سنگینی برای بازار رقم زده و به رشد اجارهنشینی دامن زده است، بررسی آمار ٢٠ساله بانک مرکزی نشان میدهد توان اجارهنشینی در کشور نیز کاهش داشته است.
حالا اما در حالی که با مشخص شدن تکلیف مذاکرات، رییس انجمن انبوه سازان کشور با بیان اینکه در بدترین شرایط رکود، صنعت ساختمان زمینگیر شده است، گفته: پس از پشت سر گذاشتن رکود باید برای افزایش قیمت آمادگی داشته باشیم.
در حالی که در زمان رکود باید از تولید حمایت شود اما متاسفانه از زمانی که رکود بر صنعت ساختمان سایه انداخت هیچ حمایتی در راستای افزایش تولید مسکن نشد که هیچ بلکه اخذ مالیات بر تولید و مالیات بر ارزش افزوده هم تولیدکنندگان این صنعت تحمیل شد.(من فکر میکنم علت اصلیش همیهن قضیه هست)
افزایش قیمت مسکن حتمی است,که به وضعیت بازار مسکن بستگی دارد البته عده ای مدعی هستند وقتی از هشدار نسبت به افزایش قیمت مسکن صحبت میشود، حتما نفعی برای برخی از افراد وجود دارد و این پیشبینیها برای بازار گرمی است اما اگر نسبت به افزایش قیمت هشدار میدهیم تنها هدفمان این است که مردم آمادگی افزایش قیمت ها را داشته باشند.(البته امیدواریم قیمت ها افزایش پیدا نکنه تا ما بی خانه ها امیدمون را برای خانه دار شدن حفظ کنیم)
با اینکه کسی نمیتواند کاهش تولید مسکن را در چند سال گذشته انکار کند،اید توجه داشته باشیم که طبق گزارش های رسمی سالی یک میلیون ازدواج انجام میگیرد که این تنها بخشی از تقاضای موجود در بازار مسکن است. در سال باید یک میلیون و 500 هزار واحد مسکونی در کشور ساخته شود اما در حال حاضر ساخت و ساز در حداقل میزان ممکن رسیده است.
با این تفاسیر به نظر می رسد بازار مسکن هنوز به رکود و کاهش قیمت ادامه می دهد.رکودی که اگر شکسته شود با گرانی و افزایش قیمت همراه خواهد بود.
((بازدید کنندگان عزیزی که نظری در مورد شرایط و وضعییت املاک دارند میتوانند نظر خود را در پایین همین صفحه درج کنند تا همه استفاده کنند))