دستگاه سنگبری

اخبارسنگ وماشین آلات

دستگاه سنگبری

اخبارسنگ وماشین آلات

۴ مطلب در بهمن ۱۳۹۷ ثبت شده است

  • ۰
  • ۰

از کمیاب ترین سنگ های قیمتی جهان سنگ بریل قرمز (Bixbite)   است، که تنها در چند ایالت یوتا و نیومکزیکو تا به حال یافت شده است. این سنگ برای بار اول توسط دکتر هاجز لامار، در مواد معدنی از یوتا، به کشف رسید. در حال حاضر، این سنگ تنها در کوه Wah Wah در یوتا وجود دارد. قیمت آن در هر قیراط ۱۰۰۰۰ دلار است.

سنگ بریل قرمز
  • ۰
  • ۰

    وجود ذخایر عظیم سنگ در کشور، ایران را به یکی از بزرگ‌ترین تولیدکنندگان سنگ در جهان تبدیل کرده است. در حال حاضر دو هزار معدن سنگ در کشور به استخراج سنگ مشغول هستند. همچنین ایران بخش عمده‌ای از ذخایر سنگ تراورتن جهان را در اختیار دارد که عمده این سنگ از معادن شهرستان محلات استخراج می‌شود.

    در حال حاضر بیش از شش هزار واحد فرآوری سنگ در کشور وجود دارد و می‌توان گفت وضعیت مطلوبی برای تولید و صادرات سنگ تزئینی در کشور فراهم است، اما این صنعت در حال حاضر با مشکلات بسیاری دست‌وپنجه نرم می‌کند.

    بر مبنای آمارهای ارائه‌شده حجم عظیمی از صادرات سنگ کشور را سنگ خام به خود اختصاص می‌دهد و در حقیقت یکی از بلاهایی که به‌جان صنعت سنگ کشور افتاده، خام‌ فروشی است. تقریباً نیمی از صادرات سالانه سنگ کشور به‌صورت خام انجام می‌شود و این موضوع نه‌تنها برای کشور ارزآوری مطلوب به دنبال ندارد، بلکه واحدهای فرآوری سنگ را نیز از رونق می‌اندازد.

    از سوی دیگر در حوزه صنعت سنگ هنوز تجهیزات تولید بومی‌سازی نشده و تأمین تجهیزات و ماشین‌آلات تولید و واردکردن آن به کشور یکی دیگر از دغدغه‌هایی است که پیش روی فعالان حوزه استخراج و فرآوری سنگ قرار دارد، چراکه با افزایش هزینه‌های تولید، رقابت‌پذیری در بازار جهانی به‌شدت کاهش می‌یابد.

    همچنین برخی اقوال از واردات سنگ به کشور خبر می‌دهند که این مسئله هم نمکی دیگر بر زخم صنعت سنگ کشور است که بیش‌ازپیش این صنعت را به‌سوی افول می‌کشاند.

    در حال حاضر نسبت به یک دهه قبل، تعداد معادن و کارخانه‌های فرآوری سنگ کشور به بیش از دو برابر افزایش‌یافته، اما شاهد هستیم که باوجود این افزایش، میزان صادرات سالانه سنگ فرآوری شده نسبت به قبل تغییر چندانی را تجربه نکرده است.

  • ۰
  • ۰

یک واحد تولیدی سنگ‌های مصنوعی در خراسان شمالی با استفاده از ضایعات سنگ‌های طبیعی و ابتکار و خلاقیت سنگ‌های مصنوعی زیبایی تولید می‌کند که توانسته در بازارهای بین‌المللی نیز مشتری جذب کند.

  • ۰
  • ۰

رئیس سازمان صنعت،معدن و تجارت استان مرکزی گفت: سنگ تراورتن شهرستان محلات با رایزنی های این سازمان و حمایت های وزارت صنعت، معدن و تجارت ثبت جهانی شد.

 

به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی انجمن ملی سنگ ایران به نقل از ایرنا، محمدرضا حاجی‌پور افزود: فرآیند ثبت جهانی سنگ تراورتن محلات با وجود شناخت جامعه جهانی از این محصول حدود یک سال و نیم به طول انجامید. 
وی ادامه داد: سنگ تراورتن محلات کیفیت، مشخصات فنی و شاخصه‌های خاص منطقه خود را به همراه دارد که با سنگ نقاط دیگر ایران متفاوت است به همین دلیل در ثبت جهانی جغرافیای کالا درج شده و این محصول با عنوان «تراورتن محلات ایران» به ثبت رسید. 
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان مرکزی بیان کرد: سند ثبت سنگ تراورتن محلات به تازگی به ایران ارسال و به همراه اسناد 18 محصول دیگر ثبتی دیگر در وزارت صنعت، معدن و تجارت رونمایی شده است. 
حاجی پورافزود: ثبت جهانی یک ماده معدنی و یا هر محصول دیگر علاوه بر معرفی هر چه بیشتر و افزایش ظرفیت صادرات، ارزش افزوده محصول مذکور را نیز بهبود می دهد. 
وی گفت: علاوه بر سنگ تراورتن محلات، انار ساوه و فرش ساروق نیز از استان مرکزی ثبت جهانی شده است و انتظار می رود این اتفاق مهم نقش کلیدی در افزایش صادرات غیر نفتی استان مرکزی داشته باشد.
شهرستان محلات به عنوان قطب تولید سنگ های تزئینی کشور محسوب می شود که 60 درصد سنگ های ساختمانی کشور در معادن این خطه تولید می شود.
این شهرستان با تولید سالانه 2 و نیم میلیون تن سنگ تراورتن به عنوان کانون تولید سنگ نمای کشور نام گرفته و 12 درصد از تولید سنگ تراورتن دنیا را به خود اختصاص داده است.
70 معدن سنگ تراورتن و 250 کارخانه فرآوری سنگ در محلات وجود دارد.